top of page

Onze School

Onze school is in augustus 2015 gestart, met een klas van 15 leerlingen, die allen een vsbo-, een havo- of vwo-advies hadden ontvangen. 

In een huiselijke omgeving, een vriendelijke open sfeer, met moderne digitale middelen, de laatste (digitale) lesmethodes en een voltallig betrokken onderwijsteam, waren wij in de gelegenheid om met deze pilotklas ons concept ook daadwerkelijk in praktijk neer te zetten. Gedurende en aan het einde van ieder schooljaar evalueerden wij en hadden wij de mogelijkheid om aan te passen waar nodig was.

Onze "eerste" klas gestart in augustus 2015 blijft ieder jaar weer onze pilotklas, maar wat doen zij het goed. Allen draaien boven het advies van de Eindtoets of EFO toets.

Ieder jaar breiden wij onze school met 1 klas (de brugklas) uit. We bieden plek voor 22 leerlingen. Tussentijdse instroom in de diverse jaarlagen is mogelijk.

Door onze laagdrempeligheid stimuleren wij onze leerlingen om vragen te stellen, zelfstandig te werken en het maximale uit zichzelf te halen. Uitstel van profielkeuze biedt ons de mogelijkheid om onze leerlingen breder op te leiden. We geven ze hiermee de ruimte om beter en gerichter een keuze te maken of extra vakken mee te nemen en daar eventueel examen in te doen.

 

Dit schooljaar (2018-2019) bestaat onze school uit 4 leerjaren (voor het eerst een bovenbouw) en zullen onze mavo-leerlingen onze eerste examenlichting zijn. Zij zullen deelnemen aan het Staatsexamen welke op Bonaire wordt afgenomen.

 

bottom of page